Äggfri tårtbotten

Idag har jag bakat tårtbottnar då jag fyller år på onsdag och ska till svärföräldrarna för lite firande av mig och min svägerska på torsdag.

Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri.

RECEPT

3 tsk no egg utblandat i 90 ml mjölk

2 dl socker

75 g smör

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl majsmjöl

1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 15 eller 18 cm form

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt no egg-blandningen. Vispa med elvisp, det kommer se ut som ägg och socker blandning. Tillsätt vamiljsocker och bakpulver och vänd ner vetemjöl och majsmjöl. Tillsätt sist mjölken och häll i en form. Om du bakar i en 15 cm form så dela upp smeten och kör i två omgångar. Grädda i mitten av ugnen 2×25 min om du har en 15 cm form eller ca 45 minuter för en 18 cm.

7 tankar om “Äggfri tårtbotten

  1. Hej, blir denna kaka fluffig tack vare no egg? Har bara ätit annan äggfri tårta innan (tror bakad på bakpulver) och jag tycker den bli för kompakt och torr..inte alls god. Ska bjuda på tårta för släktingar som är allergiska och din ser iaf fluffig ut 🙂

    • Hej
      Ledsen för att svar på din kommentar förmodligen kommer för sent. Jag tycker kakan blir fluffig, men inte som en vanlig med ägg. Hoppades det gick bra om du lagade tårtbotten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s