Trippelcitron cupcakes

Citron för hela slanten idag. Syrliga, söta och mumsiga.

Idag har jag bakat citroncupcakes, fyllda med lemon curd toppades med citronfrosting. Började med att göra lemon curd, från ett recept jag hittade hos Flickan & Kakorna. Först kokade jag för kort tid så när jag tillsatte citronsaften så var den superrinnig. Körde den lite i mikron för att tjockna till, körde lite för länge så den blev som gelégodis istället. Fick tillsätta massa vatten, så nu verkar den ok.

Cupcakesen har jag bakat ur min nya veganska bakbok. Använde mig av grundreceptet och tillsatte citronsaft och citronskal.

Jag gör ett litet hål med en äppelurkärnare för att sedan fylla med lemon curd.

Citronfrostingen är från samma bok. Jag är ju inte vegan så istället för margarin och shortening som var med i receptet tog jag helt enkelt smör.

Recept (för 12 cupcakes)

115 g smör

5 dl florsocker

2 msk pressad citronsaft

2 tsk finrivet citronskal

Mixa smöret mjukt, tillsätt socker lite i taget och sen citronsaft och skal. Lägg till en färg om du vill

Et Voilá: några enkla tisdagscupcakes.

12 tankar om “Trippelcitron cupcakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s